1.Apa Pregabalin?

Pregabalin (148553-50-8) minangka obat sing umume didol ing sangisore jeneng merek Lyrica ing macem-macem wilayah ing saindenging jagad. Iki minangka obat anti-epileptik sing uga diarani minangka anticonvulsant. Obat kasebut digunakake kanggo nyuda impuls otak sing nyebabake kejang. Ing sisih liya, Pregabalin mengaruhi bahan kimia otak sing ngirim sinyal nyeri ing sistem saraf awak. Obat kasebut uga digunakake ing jagad medis kanggo nambani macem-macem lara sing disebabake dening macem-macem penyakit kayata lara syaraf sing disebabake dening fibromyalgia, diabetes, lan uga nyeri cedera tulang belakang.

Pregabalin ana kapsul, tablet sing diluncurake, utawa tablet sing dawa lan uga ing solusi oral (cairan). Kabeh formulir Pregabalin bisa digunakake kanthi cara sing padha, lan dhokter sampeyan bakal dadi wong sing paling apik kanggo milih sing cocog kanggo sampeyan gumantung karo kahanan sampeyan utawa apa sing pengin sampeyan tekan pungkasan siklus dosis. Dadi obat oral lisan minangka obat lara paling apik kanggo akeh pasien sing ora cocog karo injeksi biasa. Obat kasebut uga bisa nyebabake efek samping sing abot nalika overdosed utawa salah. Priksa manawa sampeyan mesthi ngetutake instruksi dosis kanggo asil sing luwih apik.

Pregabalin (148553-50-8) bisa digunakake bebarengan karo obat liya kanggo mbiyantu perawatan sawan serangn ing bocah sing umure umur patang taun lan wong diwasa uga. Wis pirang-pirang taun saiki, obat kasebut nduweni peran penting ing dunya medis, dadi salah sawijining obat penahanan nyeri sing paling kuat ing pasar. Obat kasebut mung kudu diwiwiti resep dokter kanggo asil sing luwih apik. Nanging, priksa manawa sampeyan entuk Pregabalin saka bakul utawa pabrikan sing bisa dipercaya.

2.Mekanisme pregabalin

Pregabalin kalebu ing kelas obat anticonvulsants. Biasane, obat-obatan ing kelas iki padha lan digunakake ing perawatan kahanan sing padha. Apa durung jelas, persis apa pakaryan Pregabalin, nanging dipercaya bisa nyuda saraf sing rusak ing awak sing nyebabake kejang utawa lara. Obat kasebut nyuda lara ing awak sing disebabake macem-macem sebab utawa penyakit. Dhiskusi menyang dhokter kanggo informasi lengkap babagan Pregabalin.

3.Panganggone Pregabalin

Ing Amerika Serikat, Pregabalin wis disetujoni kanggo nggunakake penyakit kayata;

  • ayan
  • Post-herpetic neuralgia utawa nyeri sing kedadeyan sawise shingles
  • Sakit neuropati diabetes lan
  • Fibromyalgia

Fibromyalgia minangka kahanan kesehatan sing kalebu lara sing nyebar, kayata otot, jaringan konektip, utawa tanggapan sing dhuwur lan nyeri kanggo disentuh. Ing wilayah liya, kaya ing Eropa, Pregabalin digunakake ing perawatan kelainan kuatir, kahanan sing digunakake kanggo obat-obatan liyane ing Amerika Serikat. Kaya sing wis kasebut sadurunge, Pregabalin uga digunakake karo obat liya kanggo nambah asil. Dokter uga bisa menehi obat kanggo pasien kanthi macem-macem kahanan sing bisa diobati utawa dikontrol dening Pregabalin.

Kabeh Apa Sampeyan Kudu Ngerteni Pregabalin

4.Dosis pregabalin

Dosis pregabalin gumantung saka kahanan sing lagi ditindakake. Nanging, dosis paling murah yaiku 25mg, dene maksimal yaiku 600mg saben dina. Dokter sampeyan bakal nemtokake dosis sing cocog kanggo sampeyan sawise mriksa kahanan sampeyan. Kadhangkala medik bakal menehi saran supaya sampeyan miwiti kanthi dosis sing sithik, sing bisa diatur kanthi wektu. Ing sawetara kasus sing luar biasa, dhokter bisa nambah dosis luwih gedhe. Ing Dosis pregabalin minangka nderek;

Dosis Neuropati Diabetik diwasa

Kanggo ngeculake langsung, dosis awal yaiku 50mgs sing kudu dijupuk kaping telu dina. Dosis bisa ditambah karo dhokter menyang 100mg kanggo dijupuk kaping telu dina ing minggu pisanan, sing bakal ditemtokake kepiye awak sampeyan menehi reaksi marang dosis pisanan. Pemeriksaan medis kritis kanggo ngawasi proses perawatan. Ing wektu iki, dosis Pregabalin bisa diambah nganti maksimal 300mg saben dina, nanging kudu ditindakake kanthi wektu. Para pamula mesthi menehi saran kanggo miwiti kanthi dosis sing sithik kanggo nyuda efek samping.

Rilis lengkap mbutuhake sampeyan dosis dosis oral oral 150mg sapisan saben dina, lan dianjurake supaya sampeyan mangan sawise mangan sore. Dokter sampeyan bisa nambah dosis nganti dosis maksimal 330mg saben dina. Tambah dosis mung bisa kedadeyan sawise dhokter mriksa kemajuan lan toleransi awak sampeyan menyang Pregabalin. Elingi, aja nyetel Pregabalin (148553-50-8) dosis tanpa pandhuan dokter. Bisa nyebabake efek samping sing abot.

Dina sampeyan bakal ngganti dosis njupuk dosis esuk biasane kaya obat sing diwiwiti, banjur miwiti dosis anyar sawise mangan sore. Pasinaon medis nyatakake yen njupuk dosis sing paling dhuwur nganti 600mg saben dina ora entuk keuntungan tambahan. Mangkono, sampeyan kudu kelet ing dosis sing disaranake. Nggawe 300 maksimal menyang 330gm saben dina uga ora disaranake amarga bisa nyebabake efek gumantung dosis.

Dosis dewasa postherpetic Neuralgia

Ing kene, dosis kasebut dipérang dadi rong kategori, dibebasake langsung, lan diluncurake lengkap, lan kalorone beda ing dosis. Contone, nalika diluncurake, dosis Pregabalin awal yaiku 150mg nganti 300mg saben dina, sing dipérang dadi loro utawa telung resep sedina. Kajaba iku, dosis bisa ditambah menyang 300 saben dina sawise sawetara dina gumantung kepiye awak nanggapi dosis awal. Yen asil kasebut nyengsem, mula dhokter ora bakal duwe alasan nambah. Obat uga bisa nyuda dosis luwih gedhe yen sampeyan njupuk dosis sing sithik lan ngalami efek samping sing abot.

Sawise njupuk dosis 300mg kira-kira rong nganti patang minggu, lan rasa nyeri ora cukup, dhokter bisa mutusake mundhakake nganti udakara 600mgs saben dina supaya dijupuk kaping loro utawa kaping telu dina. Elinga, 600mg saben dina yaiku dosis sing paling disaranake kanggo kabeh pasien. Melu tingkat iki bisa nyebabake efek samping Pregabalin sing abot, sing bakal angel utawa regane mbalikke.

Kanggo rilis lengkap:

Ing kene, dosis Pregabalin dhisikan yaiku 165mg sing kudu dijupuk sapisan saben dina, lan dianjurake supaya sampeyan mangan sawise mangan sore. Ana kemungkinan kemungkinan dosis tambah luwih akeh menyang 330mg sajrone siklus dosis minggu pisanan. Sawise obat-obatan rong minggu utawa rong minggu lan ora ana pangaruhe sing signifikan, mula dhokter bisa nambah dosis nganti maksimal 660mgs saben dina. Nalika ngganti dosis, enteni esuk supaya langsung diluncurake banjur miwiti obat sing diluncurake lengkap sawise mangan wayah sore.

Dosis diwasa epilepsi

Kanggo perawatan epilepsi, dosis oral awal yaiku 150mg saben dina, sing dipérang dadi loro utawa kaping telu. Kaya ing dosis obat liyane, dhokter bisa nambah dosis dadi 600mgs saben dina lan uga kudu dibagi dadi loro utawa kaping telu. Ing dosis maksimal yaiku 600mg saben dina.

Efisiensi lan efek obat iki gumantung karo dosis obat kasebut. Ora ana panaliten sing mbuktekake pentinge nggabungake Pregabalin karo gabapentin. Nanging, dhokter bakal menehi saran luwih akeh babagan obat sing bakal digunakake kanggo obat iki.

Dosis diwasa Fibromyalgia

Ing kene dosis awal 75mg dijupuk kaping pindho dina lan bisa diatur menyang 150mg kaping pindho dina ing minggu kaping pisanan. Dosis uga bisa ditambah nganti 225mg kanggo dijupuk kaping pindho dina. Dosis maksimal kanggo fibromyalgia yaiku 450mgs lan dosis pangopènan udakara 300mg nganti 450mg. Saliyane, panliten nuduhake yen njupuk 600mgs saben dina ora menehi keuntungan tambahan Pregabalin nanging bisa nyebabake efek samping sing abot.

Pregabalin kanggo nyeri Neuropathic

Dosis awal yaiku 75mg saben dina lan uga bisa ditambah menyang 150mg saben dina. Ing kasus kasebut, sawise dosis loro utawa telung minggu, ora ana perbaikan sing signifikan, mula obat sampeyan bisa nyetel munggah menyang 300mgs. Dosis Pangopènan sing disaranake antara 150 nganti 600mg dibagi saben dina.

Pandhuan Ultimate kanggo Dihydroboldenone / DHB kanggo Bodybuilding

5.Asil pregabalin

Ing jagad medis, nyata yen Pregabalin ngirim asil sing kualitase lan nggumunake kanggo pangguna sing ngetutake instruksi dosis. Wiwit obat sing diijinake pisanan ing 2004, mayuta-yuta pasien wis entuk manfaat saka Pregabalin utamane kanggo ngatur nyeri saraf sing nyebabake macem-macem penyakit kayata Epilepsy, neuralgia Post-herpetic utawa nyeri sing kedadeyan sawise shingles, nyeri neuropati diabetes lan Fibromyalgia. Gumantung saka tumindak awak sampeyan karo Pregabalin, sampeyan bisa nyana nyenengake asil kasebut ing wektu sing cendhak.

Dina sawetara dosis pisanan menehi dhokter kanggo ngira-ngira kemajuan sampeyan sadurunge mutusake apa nyetel dosis mudhun utawa mudhun. Studies nuduhake yen sampeyan kudu ngarepake asil ing sawetara dina dosis pisanan. Pregabalin minangka obat sing umume tumindak cepet, lan sampeyan kudu ngarep-arep rasa lara bakal diremehake sajrone sawetara dina dosis awal. Yen ngono, sampeyan ora ngalami dandan ing minggu pisanan kanggo njupuk dosis, ngandhani dhokter supaya bisa nyetel dosis kanggo asil sing luwih apik. Badan manungsa beda, lan ora otomatis yen sampeyan entuk asil kaya sing dikarepake wong liya. Uga gumantung karo kondhisi, yen bakal beda-beda. Sawetara sing khas Asil pregabalin kalebu;

Nyuda nyeri saraf

Pregabalin minangka obat sing kuat nalika nyuda lara sing nyebabake kerusakan saraf kayata neuropati diabetes diabetes periferal, nyeri neuropatika sing disebabake kemoterapi, utawa Fibromyalgia. Beda panaliten nuduhake manawa Pregabalin minangka obat paling efektif kanggo nyuda nyeri saraf. Suplemen kasebut tetep efektif nalika digunakake kanthi sepisan utawa sanajan gabung karo suplemen medis liyane.

Ningkatake urip kualitas kanggo pasien Fibromyalgia

Kaya sing wis kasebut sadurunge, Fibromyalgia minangka kahanan sing nandhang lara sing nyebar. Gejala kasebut kalebu turu, lemes, kuatir, depresi, sendi, lan kaku otot. Obat kasebut mbantu pasien ngontrol kabeh efek kasebut.

Nyuda gejala Epileptik

FDA disetujoni Pregabalin (148553-50-8) kanggo perawatan epilepsi. Obat iki dianjurake kanggo pasien epilepsi sebagean amarga cedera otak. Iki uga digunakake minangka terapi sambetan kanggo wong-wong sing obat anti-epileptik liyane wis ora bisa digunakake.

Perawatan kuatir

Sanajan ing Amerika Serikat, Pregabalin ora digunakake kanggo ngedhunake tingkat kuatir, ing Eropa, obat kasebut kabukten minangka solusi sing apik banget. Pregabalin diarani digunakake label label kanggo mbantu ngrawat kelainan kuatir ing macem-macem wilayah. Ana uga sawetara kedadeyan undocumented nalika dhokter bisa nemokake prelu kanggo nulis Pregabalin lan isih ngasilake asil kualitas. Loro panelitian medeni jangka pendek lan jangka panjang nuduhake manawa obat iki bisa kanthi efektif ngatasi rasa kuatir moderat nganti abot kanggo wong diwasa luwih diwasa.

Rahasia tumrap asil Pregabalin yaiku nyakup dhokter sampeyan sajrone proses dosis kabeh. Aja nyetel dosis Pregabalin tanpa menehi informasi obat. Sepira sampeyan bisa tuku obat kasebut saka toko online sing beda-beda, aja miwiti njupuk tanpa mriksa medical. Obat iki wis kuwat kanggo ngilangi lara sing disebabake dening macem-macem sebab. Sawetara atlit uga nggunakake Pregabalin kanggo ngontrol nyeri otot, lan nyeri cedera tulang belakang, sing umum amarga latihan lan kompetisi sing intensif.

6.Setengah urip Pregabalin

Iki minangka obat-obatan kanthi cepet kanthi aktif Setengah urip Pregabalin saka jam 6. Mula, kanggo asil Pregabalin sing luwih apik, dosis kasebut kudu dibagi dadi loro utawa telu saben dina. Dadi obat oral, dadi gampang sampeyan entuk asil amarga wis ilang setengah urip. Elinga kelet pandhuan dosis sing diwenehake karo dhokter. Sanajan sampeyan njupuk dosis paling murah utawa paling dhuwur, setengah urip saka obat iki tetep padha.

Kabeh Apa Sampeyan Kudu Ngerteni Pregabalin

7.Efek samping pregabalin

Kaya obat-obatan liyane sing ana ing pasar saiki, Pregabalin uga bisa ngatasi efek sisih abot yen sampeyan overdosis. Kepribadian saka Efek samping pregabalin minangka akibat saka penyalahgunaan utawa kadhangkala nalika sistem awak sampeyan ditanggepi ora nyenengake karo obat kasebut. Pramila mesthi luwih becik diwiwiti kanthi dosis sing murah, banjur bisa diatur kanthi medis sawise ngawasi cara awak sampeyan nanggapi obat kasebut. Sawetara efek sisih Pregabalin sing paling umum kalebu;

  • Rasane sedhih - sampeyan bisa ngalami rasa ngantuk nalika njupuk obat, nanging kudu ilang sawise sawetara wektu.
  • Muntah, tutuk garing, lan ngelu uga efek samping liyane sing bisa dialami nalika njupuk obat iki.
  • Akeh pangguna Pregabalin uga sambat karo nambah napsu, sing banjur ngasilake bobot.
  • Ana uga kasus kekurangan koordinasi otot, masalah wicara, lan kurang keseimbangan awak.

Kabeh efek sisih Pregabalin iki ilang sawise sawetara wektu, nanging yen tetep luwih dawa tinimbang sing diarepake, sampeyan kudu menehi dhokter kanggo mbantu sampeyan golek solusi sadurunge keadaan saya tambah elek. Ing sisih liya, ana sawetara efek sisih sing abot sing kudu ngubungi obat sampeyan, mula sampeyan bakal ngalami, lan kalebu;

  • Masalah penglihatan, nalika sampeyan miwiti ngalami penglihatan kaping pindho, utawa penglihatan sing ora cetho utawa pangowahan mripat sampeyan ora ragu-ragu, langsung nelpon langsung dhokter.
  • Bengkak saka rai, lambe, mata, tenggorokan, ilat, gulu, utawa sirah uga kudu dilaporake langsung.
  • Efek samping liyane sing abot kalebu; lepuh, gatel, bengkak tungkak, sikil ngisor, tangan, lan lengen utawa nyeri dada.

Warta sing apik yaiku kabeh efek sisih Pregabalin iki bisa dikendhaleni yen sampeyan ngandhani dhokter ing wektu kasebut sanajan sawetara kahanan bakal ilang kanthi wektu nalika ngalami efek lanjut sing kasebut ing ndhuwur, aja terus nggunakake dosis tanpa menehi informasi babagan obat. Dokter sampeyan bisa mutusake kanggo mungkasi dosis yen kahanan ora bisa dikendhalekake utawa menehi saran alternatif sing luwih aman kanggo sampeyan.

8.Manfaat Pregabalin

Iki minangka obat sing wis mbuktekake minangka salah sawijining obat anti-epileptik sing paling kuat ing pasar saiki. Iki digunakake kanggo ngeculake nyeri neuropatik ing saindenging jagad, lan ing sawetara wilayah kaya Eropa, disetujoni kanggo perawatan kuatir. Ana akeh mupangat sing bakal sampeyan seneng nalika njupuk obat iki, Manfaat Pregabalin kaya ing ngisor iki;

Ngirim asil kualitas

Pasinaon medis wis mbuktekake manawa Pregabalin menehi asil kualitas kanggo kabeh pangguna sing melu pandhuan dosis. Kanggo sing nggunakake lara neuropathic, sampeyan bisa ngalami peningkatan sanajan sawise njupuk dosis pisanan. Ing minggu kapisan, sampeyan kudu ngalami asil lengkap, lan menehi kesempatan medis kanggo ngevaluasi proses obat. Ora masalah apa wae nggunakake Pregabalin, asile mesthi nggumunake.

Obat lisan

Pregabalin diwenehake liwat tutuk, lan mula, ora ana injeksi sing melu. Mangkono, dadi obat paling apik kanggo pangguna sing ora kepenak karo injeksi biasa. Sampeyan ora kudu kuwatir babagan lara, lan sampeyan bisa ngeterake obat iki kanthi obat liya yen sampeyan ngandhani dhokter.

Nduwe umur setengah panjang

Dibandhingake karo obat oral liyane, Pregabalin dawane aktif ing sistem awak, sing njamin asil sing tetep lan kualitas. Gumantung saka kahanan sing ngobati obat iki, sampeyan mung kudu nggunakake dosis kira-kira nganti loro nganti kaping telu dina lan kadhangkala saben dina sawise mangan sore.

Gampang diakses

Sampeyan bisa kanthi gampang tuku bubuk Pregabalin kanthi akeh utawa mung cukup kanggo siklus dosis sampeyan saka macem-macem toko online utawa apotek sing paling cedhak amarga wis legal ing pirang-pirang wilayah. Dokter sampeyan uga bakal dadi wong sing bener kanggo nuduhake sampeyan ing endi sing bakal dituku. Iki nggawe sampeyan gampang tuku lan nggunakake obat kasebut tanpa wedi wedi karo ukum.

Efek sisih kurang abot

Pregabalin mbabarake sampeyan efek sisih kurang abot dibandhingake karo anticonvulsants liyane. Sampeyan mung bakal nemu efek sisih umum kayata sirah, muntah, antara liya kanggo dina pisanan dosis, lan bakal ilang. Ing sisih liya, yen sampeyan ngandhani dhokter kanthi cukup awal, efek lanjut bisa gampang dikontrol. Nanging, kanggo pengalaman sing luwih apik, priksa manawa sampeyan ora nggunakake utawa nggawe pangaturan dosis tanpa menehi informasi marang dokter.

9.Ulasan Pregabalin

Ndelok macem-macem tinjauan Pregabalin, jelas akeh pangguna sing wis wareg karo asil sing dijupuk sawise njupuk obat kasebut. Pregabalin ajeg digunakake minangka obat nglarani lara, lan wis entuk umpan balik positif saka mayoritas pangguna. Peneliti medis uga ngajokake panemuan sing beda, lan mula alesan kasebut FDA nyetujoni supaya bisa digunakake ing perawatan Epilepsy, neuralgia Post-herpetic utawa nyeri sing kedadeyan sawise shingles, nyeri neuropati diabetes lan Fibromyalgia.

Ing wilayah liya ing Eropa, Pregabalin wis disetujoni kanggo perawatan kuatir ing antarane wong diwasa. Nanging, ana uga sawetara kasus sing dilaporake yen sawetara pangguna duwe pengalaman paling ala karo obat kasebut. Obat-obatan beda beda karo awak manungsa, lan ora kanthi otomatis bisa digunakake kanggo sampeyan amarga wis nulungi kanca sampeyan. Kasus efek sisih liyane abot amarga overdosis lan penyalahgunaan Pregabalin.

Ringkesan, iki minangka obat sing apik yen digunakake kanthi bener lan kanthi alasan sing bener. Wis mbantu jutaan wong sing nandhang macem-macem penyakit, kaya sing dituduhake ing ndhuwur. Kaya obat-obatan resep liyane, sampeyan ora kudu njupuk Pregabalin kajaba dhokter nyaranake sampeyan. Yen sampeyan ngalami efek sisih uga menehi dhokter marang dhokter supaya bisa ngatasi.

Kabeh Apa Sampeyan Kudu Ngerteni Pregabalin

10.Pregabalin didol

Donya ganti, lan dina iki, sampeyan bisa tuku bubuk Pregabalin online ing platform kita kanthi rega terjangkau. Situs web kami sing ramah pangguna, nggawe sampeyan gampang bisa muter saka siji produk menyang liyane uga nggawe pesenan sajrone sawetara detik. Sampeyan bisa ngakses situs web liwat smartphone, tablet, utawa laptop sampeyan. Ndhuwur, kita nggawe kiriman ing saindenging jagad lan ing wektu paling cendhak. Sampeyan bisa tuku Pregabalin kanthi akeh utawa malah cukup kanggo siklus dosis sampeyan.

Kita minangka supplier Pregabalin sing unggul ing wilayah kasebut, lan rega terjangkau ora kompromi kualitas produk. We nawakake macem-macem produk medis kualitas ing toko online kita. Nanging, kita mesthi menehi saran kanggo kabeh pelanggan supaya priksa manawa lagi mriksa pemeriksaan medis sadurunge miwiti njupuk produk. Produk medis kita bisa nyebabake efek samping nalika nyalahi panggunaan utawa overdosed. Pregabalin didol uga kasedhiya ing apotek sing paling cedhak nanging priksa manawa sampeyan bakal entuk saka bakul sing bisa dipercaya. Ora kabeh toko medis online utawa fisik nawakake produk sing berkualitas.

11.Pregabalin kanggo nambani rasa nyeri saraf lan kuatir

Wis pirang-pirang taun saiki, Pregabalin wis penting ing jagading medis, kanggo ngobati lara saraf, sing asring dikenal minangka nyeri neuropatik. Obat kasebut tumindak kanthi ngontrol bahan kimia otak sing ngirim sinyal menyang syaraf sampeyan, sing bakal nyuda tingkat nyeri ing sistem awak sampeyan. Ing Amerika Serikat FDA nyetujoni Pregabalin kanggo perawatan lara saraf sing disebabake dening macem-macem penyakit kayata Epilepsy, Fibromyalgia, neuralgia Post-herpetic utawa nyeri sing kedadeyan sawise lara lan penyakit saraf neuropati.

Nanging, Pregabalin (148553-50-8) durung disetujoni kanggo perawatan kuatir ing AS, sanajan ana laporan manawa sawetara pangguna nggunakake label label mati kanggo ngontrol kondisine. Ing wilayah liya ing Eropa, Pregabalin wis ditampa ing perawatan kuatir ing wong diwasa. Ana uga laporan sing durung dikonfirmasi manawa Pregabalin bisa digunakake kanggo ngontrol depresi. Kanggo informasi luwih lengkap babagan Pregabalin, hubungi dhokter utawa konsultasi karo apoteker.

Cathetan Suku

Kim, SC, Landon, JE, & Solomon, DH (2013). Karakteran klinis lan obat-obatan nggunakake antarane pasien fibromyalgia sing anyar diwiwiti amitriptyline, ujxetine, gabapentin, utawa pregabalin. Perawatan artritis & riset, 65(11), 1813-1819.

Goodman, CW, & Brett, AS (2017). Gabapentin lan pregabalin kanggo lara- tambah nambah prihatin? New England Journal of Medicine, 377(5), 411-414.

Lam, DM, Choi, SW, Wong, SS, Irwin, MG, & Cheung, CW (2015). Efisiensi Pregabalin ing nyeri postoperative akut ing kategori bedah sing beda: analisa meta. Kedokteran, 94(46).

Baldwin, DS, Ajel, K., Masdrakis, VG, Nowak, M., & Rafiq, R. (2013). Pregabalin kanggo perawatan kelainan kuatir umum: nganyari. Penyakit Neuropsychiatric lan perawatan, 9, 883.